anderhalve samenleving

'2020 moeten we maar snel vergeten en uit de boeken gaan schrappen'. Deze uitspraak zie ik hier en daar in mijn feed voorbij komen van sociale media kanalen. Maar moeten we dit jaar wel echt gaan vergeten?

Is 2020 niet juist het jaar dat we allemaal nodig hebben? Een jaar dat ons motiveert om anders naar ‘dingen’ te kijken? Een jaar dat ons laat beseffen van wat wij eigenlijk wel niet vragen van onze planeet misschien teveel gevraagd is? 2020 is het jaar waarin we onvermijdelijk de confrontatie aan zullen moeten gaan, want wie grip wilt hebben moet eerst loslaten. Mijn aanpak? Bekijk de alledaagse dingen vanuit een ander perspectief, verander jouw gewoontes en kom in beweging. Stilstaan is immers achteruitgang.
In een rap tempo hebben we een functionerende anderhalve meter samenleving gebouwd waarin we naar elkaar omkijken. Toeval bestaat niet, dat het magische woord ‘anderhalve’ ook terugkomt in de gemaakte afspraken tijdens het akkoord van Parijs, om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad.

Dus laten we met elkaar afspreken, dat we er écht een ‘anderhalve samenleving’ van maken. Anderhalf is meer dan één. Laten we betere afwegingen maken die gericht zijn naar elkaar, met elkaar en voor elkaar.

OOK INTERESSANT

Lookbook 2021

Het verhaal achter: Hook’d

Deel artikel: