circulaire transitie

Laten we er voor gaan zorgen dat we grondstoffen en producten in kunnen zetten als een boemerang. Dat ze in de basis al de potentie hebben en zó ontwikkeld en ontworpen zijn om een zo lang mogelijk leven te hebben en vanzelf terug te komen in de cirkel.

We schaffen continu nieuwe producten aan met nieuwe verpakkingen. Producten die zó zijn ontwikkeld dat het op de goedkoopste manier is geproduceerd, verpakt, getransporteerd en voor een korte tijd functioneert zodat we weer een nieuwe aanschaffen. Een manier voor bedrijven om hun winst te maximaliseren, maar het draait helemaal niet om geld.

Laten we nu eens afspreken om te stoppen met frisbeeën en we niet langer meer producten met toxische stoffen voor een korte periode inzetten en uiteindelijk weg gooien. Jij als dealer, projectinrichter, interieurarchitect of als persoon kan nu het verschil maken op het gebied van duurzaamheid.

Laten we er samen voor gaan zorgen dat we grondstoffen en producten in kunnen zetten als een boemerang. Dat ze in de basis al de potentie hebben en zo ontwikkeld en ontworpen zijn om een zo lang mogelijk leven te hebben en vanzelf terug te komen in de cirkel.

Nóg beter, laten we in plaats van het verkopen van een product en er nooit meer naar om kijken in ieder geval deze boemerang in het vizier houden want voor je het weet komt hij terug en dan wil je hem liever vangen, nakijken, waar nodig repareren en weer inzetten;  net als met ons meubilair!

We zijn nog lang niet waar we moeten zijn en het is ook nog een grote zoektocht naar wat nu echt het beste is voor mens en milieu, maar daarvoor zijn we bezig met deze circulaire transitie. Wil jij samen met ons deze zoektocht aan gaan of heb jij aanvullingen of verbeteringen in onze zoektocht dan hebben wij graag contact met je om samen de volgende stap te zetten.

OOK INTERESSANT

Meet Niki & Boudewijn

valchromat

hoe het begon

Deel artikel: