Onze producten

Able
Geen EUR-pallet met statiegeld maar pallets voor eenmalige verzending van goederen. Dat ze nog bestaan zou eigenlijk verboden moeten worden. Tot die tijd worden er door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt prachtige tafelbladen van gemaakt.

A-lowha
Niet vanwege de grondstoffen maar vanwege zijn lange levensduur, is HPL een veel voorkomend materiaal als werkblad. De complete A-lowha collectie is gemaakt van Eco-HPL, het eerste
HPL blad vrij van formaldehyde en phenol.

Andy & Bendy
Oorspronkelijk bedoeld als tussenpaal die deel uitmaakt van een hekwerk. Helaas eindigden deze onderdelen als snijverliezen in de afvalbak om omgesmolten te worden. Het eindproduct vormt een designlamp die je overal kunt ophangen.

Archy
Stukadoors maken altijd meer stuc aan dan nodig en zitten daardoor altijd opgescheept met het residu van hun project. Gips afvoeren bij een afvalverwerker kost de stukadoors geld en als ze het schoon bij ons afgeven maken wij er weer mooie lampen van.

Carpettiles
Tapijttegels worden in grote aantallen geproduceerd waarbij je altijd te maken hebt met weef- en productiefouten. Deze afgekeurde tegels kunnen sinds kort wel gerecycled worden maar waarom recyclen als we ze ook kunnen hergebruiken.

Clip-Board
Deze serie is gebaseerd op de basisprincipes van de zwaartekracht om te komen tot structurele stabiliteit. De Clip-board serie bestaat uit een modulaire tafel, bank en picknicktafel. Onderling te combineren en eenvoudig uit elkaar te halen en op te bergen.

E-motion
Oude matrassen en banken vermaalt, gereinigd en opnieuw geperst tot schuimblokken afgewerkt met een ecologische coating op basis van schaafsel uit de leerproductie. Afval- en reststromen die samenkomen in een collectie aan zachte modulaire zitelementen.

Easer collection
Kunststof wat al een leven heeft gehad geshred tot fijn granulaat waarbij, door gebruik te maken van de techniek rotatie gieten, een nieuw hol zitelement ontstaat. Hierdoor maken we minimaal gebruik van materiaal wat afkomstig is van een afvalstroom. 

Feltplants
Planten zijn goed voor de luchtkwaliteit en sfeer op
de werkplek maar duurzaam is het niet om grote tropische planten te kweken. De Feltplants zijn naast je echte planten een eyecatcher gemaakt vanuit 100% natuurlijk wolvilt met een kern van hergebruikt PVC.

Fency
Een wandsysteem waarvan het stalen frame het snijverlies is bij het op maat maken van een hekwerk. De verschillende schappen zijn, in samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, van afval pallets en gerecycled acrylaat gemaakt.

Hippie Up
Deze in hoogte verstelbare kruk is gemaakt van het snij afval of het restmateriaal uit de spuitmallen die worden gebruikt bij de productie van de normale kruk. De kleurstelling van deze kruk is dus een verrassing en kan bij iedere kruk ook weer verschillen!

Holm
Kunststof wordt nog altijd in grote aantallen geproduceerd en bij iedere badge heb je te maken met een eerste hoeveelheid dat niet geschikt is voor het eindproduct. Wij geven dit kunststof alsnog een leven in de vorm van de kuip van deze stoel.

holm

De Optimist
Glas dat van A naar B moet worden vervoerd is altijd stevig verpakt in onverwoestbare transportkisten vol met pijlen en optimistische teksten. Zonde dat deze kisten maar eenmalig worden gebruikt, wij maken van dit kwalitatieve hout dan weer mooie tafelbladen.

Slim chair
Accoya-hout en lijnzaad, beide gebruikte materialen
komen uit hernieuwbare bronnen. Houten deuvels,
geen metalen verbindingen. De stoel haalt zijn constructiestijfheid uit de combinatie van het houten frame en de gefixeerde linoleum zitting en rugleuning.

Spool
De Spool was oorspronkelijk een onderdeel uit een lasapparaat omwikkeld met lasdraad. Als daar te weinig lasdraad op zit voor het volgende project gaat er al gauw een nieuwe spoel op. Dan veranderen wij dit afvalproduct tot een nieuwe designlamp.

Valence
Een modulair wandsysteem opgebouwd vanuit zeshoeken. Ieder element is gemaakt van een gerecycled of natuurlijk materiaal en heeft zijn eigen functie. PET-vilt voor de akoestiek, kurk als prikbord, acrylaat als whiteboard en bio-giethars als plantenbak.

Velto kruk
De Velto kruk is ontstaan vanuit de zoektocht naar
wat wij zelf nog met onze aanstaande beschikbare grondstoffen kunnen doen om afval te voorkomen. Zo is deze kruk gemaakt van bijvoorbeeld kapjes die voor korte periode ter bescherming om de wielen zitten.

Onze collecties

Graag even de brochure inzien?

Circulair

Duurzaamheid

Word klant

Bel ons