bamboe: het groeit als kool!

We kennen bamboe in allerlei voorkomen, van een Youtube filmpje met een panda die als enige herbivoor-beer kan smullen van de lange stokjes met groene blaadjes tot aan de schutting van de overburen. Bamboe is niet meer weg te denken uit ons bestaan en gelukkig maar, want het is het beste alternatief voor tropisch hardhout.

Bamboe is een grassoort die na verloop van tijd ‘verhout’. Onder andere deze eigenschap maakt bamboe tot het snelste gewas ter wereld en vrijwel een onuitputtelijke grondstof.  Normaliter groeit bamboe zo’n 30 tot 50 centimeter per dag, maar dit kan zelfs oplopen tot een meter! Na vijf jaar is de plant kaprijp en kan haar omvang wel groeien tot wel 25 meter hoog, waarna er vervolgens ieder jaar geoogst kan worden. Een vrijwel onuitputtelijke grondstof dus.

Daarnaast produceert een bos van het snelste gewas ter wereld wel 30% meer zuurstof dan andere soort bossen. Wanneer fabrikanten van bamboe in plaatmateriaal energie voor hun productie gebruiken door het verbranden van zaagsel en houtafval, kunnen we stellen dat bamboe gegarandeerd CO2 neutraal is over haar levenscyclus.

Hét ecologische alternatief voor tropisch hardhout
Bekijk hier de producten uit onze collectie die gemaakt zijn van geperste bamboeplaten. Deze platen zijn ruim 40% harder dan eiken en 13% harder dan esdoorn en daarmee zeer geschikt als een ecologisch alternatief voor tropisch hardhout. De bamboe producten uit onze collectie beschikken over minder dan 1% uit lijm en worden standaard afgewerkt met een duurzame oplosmiddelvrije olie.

BAMBOE:

‘de snelst groeiende bamboe groeit maar liefst 4 cm per dag’.

ontdek alle artikelen in ons assortiment die zijn gemaakt van bamboe hier.

Deel artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin