dutch design

De collecties komen tot stand in Nederland, waarbij lokaal en milieu centraal staan in het proces van verzamelen, bedenken en uitvoeren. De ontwerpers van de producten zijn echte bedenkers en makers en werken het liefst zoveel mogelijk met hoogwaardig materiaal. Naast de kwaliteit, worden de collecties gekenmerkt door hun integere design met een humoristische twist.

EEN POSITIEF EFFECT

Binnen de collecties vind je een ruime keuze aan verschillende soorten materialen en kleuren. Zo kun je de gewenste sfeer creëren van een interieur. Van een hergebruikt stalen hekwerk tot aan bamboe en ecoboard: de producten uit de collectie zijn voornamelijk gemaakt van organische grondstoffen of ge-recyclede materialen. Ideaal voor een gezonde werkomgeving

zijn de materialen van organische stoffen, oftewel biobased materialen. Deze zijn vrij van schadelijke stofdeeltjes, van goede kwaliteit, groeien snel weer terug en goed te recyclen. Daarnaast onderscheiden zij zich in hun natuurlijke en tactiele uitstraling dat zorgt voor een fris interieur en van positief invloed is op de mind van de gebruikers van de ruimte.

kenmerken collecties

één materiaal

Design waarbij gebruik is gemaakt van één natuurlijk materiaal en de constructie van het ontwerp op een subtiele manier zichtbaar blijft. Het geheel geeft een functionele en een onderscheidende herkenbare expressie.

een vorig leven

Het verlengen en verbeteren van de levensduur en ontwerpen vanuit het bestaande materiaal. Het design toont zijn geschiedenis.

van afval naar design

Afgedankt materiaal dat wordt omgezet naar een hoogwaardig product. Modern design is het uitgangspunt en waardevol rendement halen uit een grote reststroom dat voorheen het milieu vervuilden.

benieuwd naar de producten uit
de collecties?

Bekijk de shop en maak van een interieur
een inspirerende omgeving!