Vanuit 't Hart

JEROEN BOMERS

"HET IS ALTIJD EEN GOED IDEE OM HET TEGENOVERGESTELDE TE BEDENKEN VAN WAT JE HEBT BEDACHT".

JEROEN BOMERS IS ONTWERPER EN HET GEZICHT ACHTER TAFEL JAAP UIT ONZE COLLECTIE. ONTDEK DE VELE GEZICHTEN VAN JAAP EN ZIJN FLEXIBELE HOUDING HIER!

een blijvertje:

Mijn schuur vol met ‘rommel’. Zo lang ik mij kan herinneren heb ik er een gehad. Een schuur gevuld met, voor mij, waardevolle spullen zoals gereedschap, bouwmaterialen, onderdelen van allerlei apparaten, vehikels, en hout. Sommigen zien een zooitje ongeregeld, ik zie een atelier vol met schatten. Een tafel, die ik acht jaar geleden kocht bij de Mua Mission in de buurt van Dedza, is mij ook zeer dierbaar. Bij de oude missie post, waar ik de tafel vond, worden al vanouds houtsnijwerkers opgeleid. Ik vind de abstracte geometrische vormen en de manier waarop die zijn uitgesneden met de hand, geweldig! De perfectie van imperfectie. Ik vind het, het mooiste meubel in ons interieur.

zoek en ontdek:

Meestal zoek ik naar het gereedschap dat ik net nog in mijn handen had.

inspiratiebron:

Mijn omgeving, ervaringen, herinneringen en mijn dromen, zijn mijn grootste inspiratiebronnen. Ik kan niet uitleggen in woorden hoe dit bij mij werkt. Vaak lijkt het of een ontwerp, net zoals bij Willy Wortel, ‘Pling!’ komt binnen vallen. Ongrijpbaar. In elk geval hebben de ervaringen in Malawi, waar ik twee jaar gewoond heb en de periode dat ik werkte bij Olson Kundig Architects in Seattle, mij erg geïnspireerd. En behoorlijk indruk op me gemaakt.

goed idee:

Het is altijd een goed idee om het tegenovergestelde te bedenken van wat je hebt bedacht.

trots:

Het meest trots ben ik uiteraard op mijn lieve vrouw Eva. En op kinderen Blonde, Lowie en Joanne.