oktober | 2022

Elise Vonk werkt bijna 20 jaar in de duurzaamheid sector en is naast ondernemer en technisch bedrijfskundige ook MVO-communicatie expert. Haar missie: Samen maatschappelijke uitdagingen omzetten in toekomstbestendig ondernemerschap, vernieuwing en duurzame oplossingen voor een betere wereld. Elise komt uit een ondernemers familie, bruist altijd van ideeën en is van het DOEN!

Voor ons reden om haar vanuit-het-hart te laten spreken en te inspireren.

mvo-communicatie expert in duurzaamheid

Elise Vonk

Een blijvertje

Mijn man Frank, onze jongens en onze honden Bo en Teddy! Tijdens een avondje stappen op mijn negentiende was ik weer eens te laat thuis. Mijn vader kocht een mooi horloge voor mij, zodat ik voortaan op tijd thuis zou komen. Het horloge is mij dierbaar en is zeker ook een blijvertje!

Zoek en ontdek

Schatgraven bij de betere kringloopwinkels. Ik blijf me verwonderen wat daar allemaal te vinden is en ik kan enorm blij worden van een unieke aankoop.

Inspiratiebron

Twee powervrouwen met doorzettingsvermogen, humor, wijsheid, intelligentie en een & al liefde. Namelijk mijn tante An en oma Koosje!

Tante An startte de eerste kringloopwinkel van Nederland. Kwetsbare mensen werkten in de winkel en de opbrengst ging naar mensen in India die het geld goed konden gebruiken. Echt een inspirerende vrouw voor mij.

Goed idee

Ik vind het een goed idee dat ik sinds 2010 mijn eigen bedrijf ben gestart, gericht op Maatschap- pelijk Verantwoord ondernemen. Daarnaast vind ik het doen van diverse vrijwilligerswerk voor iedereen een goed idee, want dan zie je ook eens zaken vanuit een ander perspectief en je leert er veel van!

En Pieter Pot die boodschappen bezorgt in glazen potten, een groen dak voor betere luchtkwaliteit en biodiversiteit, de Guppyfriend waszak die als doel heeft om microplastics uit het water te houden zijn ook goede ideeën!

Leuk leermoment

Toen ik 26 jaar was, kreeg ik Non Hodgekin. Dit is een agressieve kankersoort in de lymfeklieren waar ik heel ziek van ben geweest. Tijdens dit verschrik- kelijke traject heb ik twee belangrijke dingen geleerd:

  1. Het leven draait om liefde geven en liefde kunnen ontvangen

  2. Ik wil mijn leven zinvol inzetten zowel op werkvlak als privé

  3. Plezier hebben en maken met mijn gezin, familie, vrienden, collega’s, klanten etc. Nu 20 jaar later ben ik nog steeds blij dat ik toen die lessen heb geleerd en niet pas later in mijn leven.

Blunder en glunder

Een fiks aantal jaren geleden nam ik de bocht te scherp bij een tankstation en raakte de band de stoep op een ongelukkige manier. Band lek. Een man wilde mij wel helpen met het verwisselen van de band, maar kreeg het wiel niet los. Voordat ik het wist hadden alle mannen van het tankstation zich verzameld om zich bezig te houden met het wiel van mijn auto. Zelfs een truck vol soldaten!

Eerst Napels zien en dan sterven

Eén keer in mijn leven wilde ik een boek schrijven en dat is me gelukt. In september 2021 publiceerden we – ik ben co-auteur – het boek ‘Impactvol onder- nemen in de praktijk’. Daar ben ik nog van aan het bijkomen. Op 12 mei 2022 ging ik een aantal dagen op Vision Quest, de natuur in voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Dit verhaal deel je met ...