Vanuit 't Hart

Joost Lindner

"Het lijkt me prachtig om Slijk-Ewijk energie neutraal en zelfvoorzienend te maken.'

een blijvertje:

Meestal ben ik zelf het blijvertje. Ik vind het lastig weg te gaan bij goed gezelschap, een mooi gesprek, een gezellige avond in de kroeg.

Een erfstuk van mijn Opa ‘de professor’ is een blijvertje. Het boekenkastje stond naast zijn luie stoel, vol met boeken en tijdschriften. Het meubeltje is verhuisd van mijn kinderkamer, via de studentenkamer, naar onze keuken. Het staat nu tussen de kachel en mijn stoel, met opnieuw boeken en kranten erin. Daar mag ie nog een tijdje blijven.

zoek & ontdek:

Misschien moet je niet zoeken om te kunnen ontdekken. De meeste mooie dingen vind je als je helemaal niet zoekt. Als je iets zoekt, betekent dat meestal dat je iets mist of kwijt bent. Maar om iets nieuws te ontdekken, miste je niets.

Zo hou ik er van nieuwe muziek te ontdekken. Vroeger deed ik dat op zaterdagochtend bij Concerto in Amsterdam. Urenlang tussen de CD-hoesjes neuzen en vervolgens thuis genieten van je nieuwste ontdekking. Dat vind ik met Spotify lastiger.

goed idee:

Een duurzaam idee; iets wat blijft en verbetert. Een idee dat een positief werkt op de omgeving, zowel op mens als natuur. We leven we nu in hele spannende, maar ook inspirerende tijd. Krijgen we het met z’n allen voor elkaar een duurzame en circulaire wereld te creëren? Alles wat daaraan bijdraagt is een goed idee. Ik vind het belangrijk en fijn daaraan bij te kunnen dragen. Zo is Cantor Circulair ook een prachtig idee.

leuk leermoment:

Dat niets is wat het lijkt. Elk perspectief geeft ander inzichten. Door mijn kinderen heb ik er nieuwe perspectieven bij gekregen en dat geeft nieuwe inzichten en een andere horizon.  Dat is een belangrijke les voor me en houdt me nieuws- en leergierig.

blunder & glunder:

Vallen en op opstaan is blunderen en glunderen. Zo heb ik als jonge jongen een keer de bedrading van de camper van een vriend door kortsluiting verbrand, omdat ik de radio wilde vervangen. Dat was pijnlijk. Maar toen ik het weer gerepareerd had, was ik trots en had ik veel geleerd. 

Ook hebben verkeerd gekozen paden, geleid tot mooie tochten. Vergissingen kunnen prachtig zijn.  Zo ben ik in de Alpen onbedoeld in de mooiste hutten terecht gekomen. En kom je in steden op de gezelligste terrassen terecht als je Google negeert.

eerst Napels zien en dan sterven:

  • Graag wil ik het dorp Slijk-Ewijk – waar ik woon – energie neutraal en zelfvoorzienend maken. Dat lijkt me prachtig.
  • Mijn eigen duurzame huis ontwerpen en bouwen.
  • Samen met mijn vrouw op een zeilboot langs de kust van Europa scharrelen.

Joost Lindner IS ONTWERPER EN HET GEZICHT ACHTER TAFEL JAAP UIT ONZE COLLECTIE. ONTDEK DE VELE GEZICHTEN VAN JAAP EN ZIJN FLEXIBELE HOUDING HIER!

Dit verhaal deel je met ...