Oprichtster van Studio Wüst

Malou Wüstefeld

juni | 2023

Malou Wüstefeld, oprichtster van Studio Wüst, heeft een enorme fascinatie voor de relatie tussen mens en natuur. Dit zie je terug in de groeninstallaties en interieurs die ze met haar team heeft gerealiseerd. Haar ambitie om mensen bewust te maken van onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de aarde in goede staat te behouden, inspireert het team van Cantor. We zochten Malou op in haar atelier in Amsterdam-Noord met als gevolg een kort gesprek vanuit-haar-hart.  

oprichtster van studio wüst

Malou Wüstefeld

Een blijvertje

Ik kan vrij makkelijk afstand van spullen doen, maar mijn duurzame garen collectie blijft. Gaat om deadstock, afkomstig van tapijtfabrieken in Nederland die helaas failliet zijn gegaan. We gebruiken de duurzame garen nu in de carpets die we maken.

Zoek en ontdek

Ik blijf altijd uitkijken naar bijzondere natuurgebieden. Ook in Nederland valt er genoeg te ontdekken. Eén van mijn favoriete plekken is heidelandschap en dan met name wanneer deze in bloei staat. Het doel is om vaker de bergen in te trekken voor inspiratie en rust. Tot dusver zijn het vooral bossen en jungles geweest. De mystieke sfeer die ik daar ervaar, trekt mij enorm aan.

Inspiratiebron

De natuur zorgt voor voeding in mijn werk, maar ook voor m’n geest. Ik zie haar als verbinder en dat helpt mij telkens weer met creaties. Ik ervaar het leven an sich als inspiratie om te groeien en bij elke fase komen er positieve triggers bij kijken. Nu zijn het vooral de mensen om mij heen die me inspiratie geven.

Goed idee

Afgeronde projecten vieren! Ik mag soms best wat vaker stilstaan bij hoe Studio Wüst is gegroeid en de goede richting die we op aan het gaan zijn. Ik word blij van de diversiteit aan projecten en de interieurs die we met onze input aangenamer en natuurlijker maken!

Leuk leermoment

Altijd blijven doorgaan en constant blijven vernieuwen. Ik heb van nature een constante nieuwsgierigheid naar het onbekende. Met als gevolg dat we naast groenprojecten, nu ook (wand) tapijten met de hand zijn gaan maken.  De tapijten zijn geïnspireerd op de principes van Biophilic Design en worden handgemaakt in ons atelier, in Amsterdam.

Blunder en glunder

Een recente glunder is absoluut het landscape design die we voor de nieuwe showroom van Interstuhl NL & BE hebben ontworpen en gerealiseerd. Hierin hebben we onder andere de kleuren van de omgeving terug laten komen in het groen om binnen en buiten meer met elkaar te verbinden. Daarnaast hebben we gewerkt met diepte en hoogte verschillen voor een organische wilde uitstraling. Het eindresultaat mag er wezen!

Eerst Napels zien en dan sterven

Een meerdaagse wandeltocht door de Dolomieten of de Alpen én een reis naar Nepal.

Dit verhaal deel je met ...