Vanuit 't Hart

Roos Bouman

"Elke dag een beetje bijdragen aan het oplossen van het wereldwijde plasticprobleem".

ROOS BOUMAN IS DE STRATEGISCHE KRACHT BINNEN DE ORGANISATIE VANPLESTIK. ZIJ WILLEN DE WERELD
LATEN ZIEN DAT PLASTIC MEER IS DAN EEN WEGWERPMATERIAAL. MET HUN ENORME 3D PRINTER TRANSFORMEREN ZE PLASTIC AFVAL TOT UNIEKE, HOOGWAARDIGE EN BETAALBARE KUNSTSTOF OBJECTEN.

een blijvertje:

Mijn zuurdesem starter. Het begon als een hobby tijdens de Corona pandemie, maar inmiddels is Floris -je moet starters altijd een naam geven- al anderhalf jaar oud en genieten we nog steeds van het heerlijke brood.

zoek & ontdek:

In 2019 zocht ik een baan waar ik energie van krijg. Dat is gelukt! Ook nu nog zoek ik, binnen mijn werk, telkens weer naar nieuwe projecten die me een energieboost geven. Een van de belangrijkste onderdelen hierin is het gevoel van: elke dag een klein beetje bijdragen aan het oplossen van het wereldwijde plastic probleem.

inspiratiebron:

Mijn collega’s bij vanPlestik zijn mijn grote inspiratiebronnen! Naast de freelancers en andere teamleden, geven oprichters Sam en Nout mij inspiratie. We hebben discussies over de grens tussen een commerciële bedrijfsvoering behouden en tegelijkertijd een zo groot mogelijke positieve impact maken. En over het samenwerken met klanten: met welke klanten versterken we ook ons eigen merk en met welke klanten zouden we ons merk juist schaden? Hoe voorkom je greenwashing? Met het stellen van dit soort vragen tijdens de discussies, houden we elkaar scherp én blijft het werken interessant.

goed idee:

Het is altijd een goed idee om letterlijk naar buiten te gaan. Als ik de hele dag binnen zit, voel ik me snel opgesloten en raak ik gefrustreerd. Even een rondje buiten lopen helpt dan direct om te ontspannen.

leuk leermoment:

Bij vanPlestik doe ik vaak dingen die buiten mijn comfortzone liggen. Ik leer zo veel over het recyclen van plastic en 3D printen, maar ook over het opbouwen van een merk en het meenemen van klanten in ons verhaal. In de afgelopen jaren heb ik een beter gevoel ontwikkeld voor beeld en kleur. Wanneer ik ons verhaal vertel en uitleg waarom we de dingen doen, die we doen, komt die ontwikkeling goed van pas.

blunder & glunder:

Ik ben ongelooflijk onhandig en stoot voortdurend overal tegenaan. Daardoor heb ik altijd overal blauwe plekken Gelukkig is het tot zover nog niet slecht afgelopen.

op de bucketlist:

Er staat nu niets op mijn bucketlist, want daar geloof ik niet in. Ik geloof in het ondernemen van directe actie, wanneer je iets wilt gaan doen. Je leeft tenslotte maar één keer!

Dit verhaal deel je met ...