september | 2021

Roos Bouman is de strategische kracht binnen de organisatie VanPlestik. Zij willen de wereld laten zien dat plastic meer is dan een wegwerpmateriaal. Met hun enorme 3D-printer transformeren ze plastic afval tot unieke hoogwaardige en betaalbare kunststof objecten.

Strategische kracht achter vanplestik

Roos Bouman

Een blijvertje

Mijn zuurdesem ontbijt. Het begon als een hobby tijdens de Corona pandemie, maar inmiddels is Floris -je moet starters altijd een naam geven- al anderhalf jaar oud en genieten we nog steeds van het heerlijke brood.

Zoek en ontdek

In 2019 zocht ik een baan waar ik energie van krijg. Dat is gelukt! Ook nu nog zoek ik, binnen mijn werk, telkens weer naar nieuwe projecten die me een energieboost geven. Een van de belangrijkste onderdelen hierin is het gevoel van: elke dag een klein beetje bijdragen aan het oplossen van het wereldwijde plastic probleem.

Inspiratiebron

Mijn collega’s bij vanPlestik zijn mijn grote inspiratiebronnen! Naast de freelancers en andere teamleden, geven oprichters Sam en Nout mij inspiratie. We hebben discussies over de grens tussen een commerciële bedrijfsvoering behouden en tegelijkertijd een zo groot mogelijke positieve impact maken. En over het samenwerken met klanten: met welke klanten versterken we ook ons eigen merk en met welke klanten zouden we ons merk juist schaden? Hoe voorkom je greenwashing? Met het stellen van dit soort vragen tijdens de discussies, houden we elkaar scherp én blijft het werken interessant.
 

Goed idee

Het is altijd een goed idee om letterlijk naar buiten te gaan. Als ik de hele dag binnen zit, voel ik me snel opgesloten en raak ik gefrustreerd. Even een rondje buiten lopen helpt dan direct om te ontspannen.

Leuk leermoment

Bij vanPlestik doe ik vaak dingen die buiten mijn comfortzone liggen. Ik leer zo veel over het recyclen van plastic en 3D printen, maar ook over het opbouwen van een merk en het meenemen van klanten in ons verhaal. In de afgelopen jaren heb ik een beter gevoel ontwikkeld voor beeld en kleur. Wanneer ik ons verhaal vertel en uitleg waarom we de dingen doen, die we doen, komt die ontwikkeling goed van pas.

Blunder en glunder

Ik ben ongelooflijk onhandig en stoot voortdurend overal tegenaan. Daardoor heb ik altijd overal blauwe plekken.

Eerst Napels zien en dan sterven

Er staat nu niets op mijn bucketlist, want daar geloof ik niet in. Ik geloof in het ondernemen van directe actie, wanneer je iets wilt gaan doen. Je leeft tenslotte maar één keer!

Dit verhaal deel je met ...