juli | 2022

Hoewel ze gelooft in strenge regelgeving vanuit gezamenlijke overheden om systeemveranderingen te realiseren, is ze geen lobbyist en zeker geen politiek dier. De afgelopen twee decennia heeft ze zakelijk leiderschap gemobiliseerdd voor een duurzame wereld. Ze is gepassioneerd door zakelijke oplossingen die een levende oceaan creëren. Willemijn Peeters, CEO & Founder van Searious Business, spreekt “Vanuit ‘t Hart”.

Founder & CEO van Searious Business

Willemijn Peeters

Een blijvertje

De eerste award voor Searious Business.

Zoek en ontdek

Kippenvel moment met een klant, als je merkt dat je impact hebt. Daarvoor ben ik Searious Business begonnen.

Inspiratiebron

Sylvia Earl. Google haar maar eens 😉
 

Goed idee

Stilstaan, ruimte vrij maken om jezelf te inspireren / verrassen / op goeie ideeën te komen. Dit levert altijd iets op!

Leuk leermoment

Spreken voor de VN. Stelt eigenlijk niks voor. Het is veel uitdagender om de barrières weg te halen bij grote bedrijven om echt anders te ondernemen. Hoewel ik geloof in strenge regelgeving vanuit gezamenlijke overheden om systeemveranderingen te realiseren, ben ik geen lobbyist en zeker geen politiek dier. Daarvoor ben ik veel te direct. Met mijn aanpak kan ik veel gerichter te werk gaan met beslissers uit het bedrijfsleven. Als iets dan een goede deal is voor het milieu en voor hun portemonnee, hoeft er niet lang gepraat te worden.

Blunder en glunder

Ik had nooit gedacht dat iets uit mijn privé-sfeer zo’n impact zou hebben op de uitstraling van mijn bedrijf. Toen ik met vriendinnen cocktails ging drinken en vriendelijk een rietje weigerde, werd dat plots nationaal nieuws. Terwijl ik gewoon deed wat ik zelf ‘goed’ vond. Maar zo zie je maar weer dat je ook met een simpele actie uit je dagelijks leven, een impact kunt hebben.

Eerst Napels zien en dan sterven

Op mijn bucketlist staat spreken in de plenary op het WEF in Davos. Daar komen alle leiders uit het bedrijfsleven bij elkaar en heb ik een mooi podium om veel meer neuzen dezelfde kant op te krijgen in het voorkomen van plastic afval.

Dit verhaal deel je met ...